Русия спира издаването на международни паспорти на мобилизирани граждани, съобщава Франс

...
Русия спира издаването на международни паспорти на мобилизирани граждани, съобщава Франс
Коментари Харесай

Москва спира да издава международни паспорти на мобилизирани

Русия стопира издаването на интернационалните паспорти на мобилизирани жители, съобщава " Франс прес ", базирайки се на държавния информативен портал.

Решението идва на фона на възходящите страхове измежду руснаците, че ще бъдат наложени ограничавания за пътешестване и след като десетки хиляди към този момент избягаха от страната.

Ако жител е свикан да извърши военната си работа или е получил повиквателна (за готовност или военна повинност), ще му бъде отхвърлен интернационален паспорт. В подобен случай съответният жител ще получи съобщение с пояснение за отхвърли и неговия период ", се показва в известието.

Русия има и система от " вътрешни паспорти " - документи, еквивалентни на персоналните карти и признати в някои от някогашните руски съседи на Русия. Не се загатва за ограничавания при издаването на тези документи.

Руските жители се нуждаят от интернационален паспорт, с цел да пътуват до множеството непознати страни. Те въпреки всичко могат да отидат в Армения, Беларус, Казахстан и Киргизстан с националните си, вътрешни паспорти.

След оповестената частична готовност хиляди руснаци в боеспособна възраст побързаха да изоставен страната. По границите с Грузия и Финландия се образуваха километрични опашки. Еднопосочните билети от Русия пък се разпродадоха за часове. Този ход породи и вълна от протести в Русия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР